Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Om meg

Jeg heter Berit

og dette er bakebloggen min. Jeg er en amatør med bakedilla og et nært forhold til sjokolade og litt spesielle ingredienser som enten er vanskelig å få tak i, som du må lage selv, eller som du finner vilt i naturen. Jeg har et hobbyprosjekt som handler om selvplukkede ville vekster, og det å foredle dem og prøve å løfte frem nye spennende smaker i kaker og desserter. Geitrams, Engsyre, Gjøksyre, Harerug, Sisselrot, Tistler, Syrin, listen er lang- det vokser masse spennende i norsk natur.

Jeg vant Hele Norge Baker Sesong 3, det var veldig gøy og veldig lærerikt – og om jeg bakte mye før så har det tatt helt av nå!

Jeg liker sånne litt fancy franske konditorkunster, og er en nesegrus beundrer av de store chocolatiers og pastry chefs. Jeg syns det er morro å prøve å lage pynt av sjokolade og sukker. Her finner du ikke kaker som ser ut som sko eller vesker og er fulle av uspiselig pynt. Jeg gjør noen få unntak for barna da – fordi synet av en 4-åring som får Willy Wonka-kake er ubetalelig. Min bake-filosofi er dog at utseende på en kake skal få tennene til å løpe i vann, og si noe om hva som venter smaksløkene. Smak betyr alt. Jeg er bare en glad amatør, og mislykkes oftere enn jeg lykkes, for jeg prøver noe nytt hele tiden. Og så lærer jeg litt.

Denne bloggen er en plass å samle oppskrifter og idéer for meg selv – og om noen i tillegg finner noe nyttig her så blir det jo ikke bedre enn det. Det var veldig hyggelig at du kom på besøk – bare send meg en melding om det er noe du lurer på. Ha en smakfull dag!

 

Hva har jeg gjort på bloggen så langt?

110OPPSKRIFTER LAGT INN
81MISLYKKEDE BAKEPROSJEKTER
2009KAFFEKOPPER
0BLOGGPRISER VUNNET