
Appelsinparfait med mørk sjokolade
Kjempegod og enkel dessert. Du må ta en ut 1/2 – 1 time før den skal spises så den får mykne, dette er viktig for opplevelsen.
|
Porsjoner: porsjoner
- 3 ss sukker
- 1 stk vaniljestang
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 3 stk eggeplomme
- 3 dl kremfløte
- 1 ss revet appelsinskal
SJokoladeglasur
Porsjoner: porsjoner
- 250 g mørk sjokolade
- 25 g raps eller solsikkeolje
Fremgangsmåte
Appelsinparfait
- Kok sukkerlake av sukker og appelsinsaft til den holder 115-120 grader.
- Visp sammen eggeplommene. Fortsett å piske mens du har i den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en blek, luftig eggedosis og den har romtemperatur, på medium/høy hastighet. Bland inn appelsinskall.
- Pisk fløten til myke topper og bland den forsiktig inn. Hell i porsjonsformer eller en liten brødform og frys i minst fire timer. På bildet har jeg doblet oppskriften for å få nok til å fylle en brødform.
SJokoladeglasur
- Smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn oljen. Avkjøl til romtemperatur, før du heller den over parfaiten på serveringsfatet.
Discount prices for free shipping how to buy without rx generic cialis online online pharmacies.