Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Bakt ostekake med rømmelokk

Så langt den beste ostekaken jeg har laget, den er helt nydelig. Og så enkel å lage! Servér gjerne med en deilig bringebærcoulis og/eller friske bær.

Tilpasset fra en oppskrift av Lise Finckenhagen. Hver gang jeg prøver en oppskrift av henne, blir det kjempesuksess. Av og til gjør jeg små variasjoner, som her, da jeg har erstattet lime med sitron og sjokoladekjeks med Digestive-kjeks samt økt kanelmengden noe. Alle varianter blir uansett aldeles herlige. Nam!

Bakt ostekake med rømmelokk
Bakt ostekake med rømmelokk
Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Kjeksbunn Porsjoner: stk
Ostefyll Porsjoner: stk
Rømmelokk Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kjeksbunn
  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Knus kjeksene og bland inn sukker, kanel og smør. Press massen ned i en springform 18-20cm med bakepapir i bunn, og stek i 10 min.
Ostefyll
  1. Pisk opp osten til den er kremete og bland inn sukkeret på lav hastighet. Bland så i sitronsaft og vaniljefrø. Bland til slutt inn eggene ett av gangen, til du har en jevn røre.
  2. Hell ostefyllet over kjeksbunnen, og stek på 150 grader i 50 min. Kaken skal skjelve litt i midten når du tar den ut.
Rømmelokk
  1. Bland sammen rømme, sukker og vaniljefrø. Hell over den varme kaken, spre jevnt utover og sett i kjøleskapet. La stå 4-5 timer eller over natten. Servér med friske bringebær eller bringebærcoulis.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar