Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Bålstekt brie

Jeg er en sånn som heller vi ha med meg et ostehjul enn drikkevann til en øde øy. Jeg er vill etter ost. På den øde øya skulle jeg tent bål, og så skulle jeg lagt hele osten på bålet, og brukt en pinne til å slikke alt i meg.

Dette kan knapt kalles en oppskrift, heller et tips. Men her har du verdens enkleste, kuleste lille forrett eller oste-dessert. Jeg lærte det av Arne Brimi på Vianvang, og har fått dilla. Så genialt, så godt og så enkelt. Beste av alt? Du kan lage den på tur i fjellet eller i skogen, på bålet!

Slik gjør du:

Kjøp en brie. En diger en hvis dere er mange, en liten en hvis dere bare er to. Osv. Lag et lite bål med noen pinner på kryss og tvers (diger brie = litt større bål). Ta av papiret og legg brien oppi hel. La den ligge og godgjøre seg en god stund. Type 20-30 minutter. Ha den over på et fat, åpne den i midten og brett til side så den myke varme osten kommer frem. Del ut skjeer til alle gjestene, og så setter man seg rundt brien og spiser. Det er bare så fabelaktig godt, sosialt, rustikt og DIGG!

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar