Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Berlinerboller

… er kanskje noe av det beste som fins? Ferske og sprø, fylt med hjemmelaget og ikke for søtt syltetøy? Jeg bare digger berlinerboller. Og det er ikke vanskelig å lage i det hele tatt, men du må gjøre det på rette måten – nemlig fylle dem ETTERPÅ med en sprøytepose med liten rund tupp. Da får du mye, mye penere boller og det er kjempeenkelt. Å fylle dem FØR, er absolutt ikke enkelt – det synes iallefall ikke jeg.

NB! Ha grytelokket klart ved siden av komfyren, så du kan kvele flammen umiddelbart om oljen skulle ta fyr. Forlat aldri en kjele med kokende olje.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Lunk melken og løs opp gjæren.
  2. Ha i en kjøkkenmaskin og bland i sukker, salt, kardemomme og hvetemel.
  3. Elt med eltekrok mens du blander i mykt smør. Deigen skal være glatt og smidig.
  4. Hev lunt til dobbel størrelse.
  5. Ta ut deigen på et melet bakebord og lag runde boller. La etterheve i 20 minutter.
  6. Varm oljen i gryte. Kok 4-5 boller om gangen til de er gylne og sprø.
  7. Rull dem straks i sukker. Avkjøl på rist.
  8. Sprøyt inn godt med syltetøy eller vaniljekrem med en sprøytepose med liten rund tupp.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar