Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Bjørnebærkupler

En lekker og nydelig dessert med friske bjørnebær og mørk sjokolade. For å lage denne trenger du en halvkule-form som på bildet. Du kan sikkert lage andre former også hvis du ikke har en slik.

Oppskrift på italiensk marengs finner du her og speilblank sjokoladeglasur her.


Bjørnebærkupler
Bjørnebærkupler

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: kuverter
Fremgangsmåte
  1. Legg til side 6 hele store bjørnebær. Mos resten av bjørnebærene med stavmikser og press pureen gjennom en sil. Ha litt av pureen i en liten kasserolle, og resten i en bolle. Sett til side
  2. Legg gelatin i bløt.
  3. Lag italiensk marengs.
  4. Pisk kremfløte lett, ikke for stiv.
  5. Varm forsiktig opp bjørnebærpureen i kasserollen, og løs opp den oppbløtte gelatinen i den. Bland så denne blandingen inn i den kalde bjørnebærpureen.
  6. Bland bjørnebærpureen inn i den italienske marengsen, og vend til slutt forsiktig inn den piskede kremfløten.
  7. Fyll halvkuleformer halvveis, og legg et bjørnebær midt i hver. Fyll opp med bjørnebærmousse til toppen. Sett i fryseren.
  8. Når moussen er frossen, lag speilblank sjokoladeglasur.
  9. Ta ut moussen av fryseren og løsne dem fra formen ved å senke ned i varmt vann og holde litt. Snu så formen på hodet og slå mousse-halvkulene ut på en fjøl.
  10. Legg halvkulene på en rist, og hell sjokoladeglasuren over når den har nådd 35 grader.
  11. Legg halvkulene på servingstallerker, og pynt f.eks. med hakkede og ristede nøtter rundt kanten nederst, og en liten spiselig blomst på hver, f.eks. Natt og dag eller Stemorsblomst, hvis det er sommer.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar