Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Dette er en av mine favorittbakverk. Det er veldig enkelt å lage, det er noe som mange nordmenn ikke har smakt så det er gøy å servere – og de smaker helt himmelsk.

Du trenger spesialformer i kobber eller silikon, kjøpes på eBay f.eks. Søk på “Caneles molds”.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
t - 48 t2Tid:
Porsjoner: mini-caneles
Fremgangsmåte
 1. Bland sammen mel og sukker i en bolle. Knekk eggene i en egen bolle og pisk lett. Hell alle eggene i melblandingen (ikke rør ennå).
 2. Del vaniljestangen på langs. Ha melk, smør og vaniljen i en kjele. Kok opp, ta av platen og fjern vaniljestangen.
 3. Hell melkeblandingen over mel- og eggblandingen og pisk til det former seg små bobler.
 4. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frø og stang tilbake i røren igjen. Ha i rommen og bland godt.
 5. Avkjøl først på kjøkkenbenken. Dekk til og sett den i kjøleskapet. La røren stå over natten (helst 24 timer og opptil 3 dager). (NB: de kan lages med en gang – men smaken blir bedre om de får stå!)
 6. Forvarm ovnen til 250 grader. Smør formene godt (ikke nødvendig om du bruker silikonformer). Når du tar røren ut av kjøleskapet har den skilt seg litt. Pisk litt så den blander seg igjen. Hell røren i formene, nesten helt til toppen. Bak dem i ovnen først i 20 minutter, senk temperaturen til 200 grader (uten å åpne døren). Bak videre i ca 40-60 minutter. De er ferdige når bunnen er veldig mørk brun, men ikke brent. Dersom du synes de blir for mye stekt kan du dekke til med bakepapir.
 7. La de kjøle av på rist (vent i ca ti minutter dersom du bruker silikonformer – eller faller de sammen litt). La de kjølne helt før du spiser dem.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar