Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Choc Chip Cookie Dough Devils Food Cheesecake

Choc Chip Cookie Dough Devils Food Cheesecake

 Begynner kroppen å bli litt skrapa og trenger en million kalorier? Jeg er ikke så glad i amerikanske «over-the-top», alt-for-mye-av-alt kaker. Jeg blir som regel  litt for mett bare av å se på dem. Men denne falt i smak hos de som spiste den, og hvem liker vel ikke en diger kladeis med cookiedeig?

20-23 cm form, ca. 16-18 biter – en svært mektig kake.

TIPS! Lag gjerne over flere dager – les oppskriften først (alltid), lag så de delene som skal fryses første dagen og planlegg forøvrig i forhold til når den skal serveres. Dette er et generelt tips – du kan servere virkelig super-duper-imponerende kaker når du bare har lært deg å lage de ulike delene separat og fryse dem! Det eneste du trenger å gjøre på serverings-dagen da, er å ta dem ut av fryseren på morgenen, legge oppå hverandre evt. fylle, og glasere. Voliá!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Devils Food Cake Porsjoner: kakestykker
Stekt ostekake Porsjoner: kakestykker
Choc Chip Cookie Dough Porsjoner: kakestykker
Sjokoladesmørkrem Porsjoner: kakestykker
Pynt Porsjoner: kakestykker
Fremgangsmåte
Devils Food Cake
  1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en 23 cm form med fett.
  2. Pisk sammen sjokoladen, kakaoen og varm kaffe til det er en jevn blanding. Sett til side.
  3. I en annen bolle, bland egg, eggeplomme, rømme, halvparten av sjokoladeblandingen og vaniljen til det er jevnt (kun).
  4. I kjøkkenmaskinbollen, bland mel, brunt sukker, bakepulver og salt på lav hastighet i 30 sek. Tilsett det myke smøret og resten av sjokolademiksen. Miks på lav hastighet til det tørre er vått. Øk hastigheten til medium og miks i 30 sek. TIlsett deretter (når bollen står stille) eggeblandingen i 2 omganger: først på lav hastighet og sakte økende til medium. Pisk på medium hastighet i 45 sek etter hver tilsetning av eggeblanding. Røren skal være litt fluffy.
  5. Ha blandingen i formen og jevne toppen med en spatel. Stek i 30-40 min (sjekk ved 30 min). Kaken er ferdig når du kan stikke en tannpirker inni og det ikke sitter røre på når du trekker den ut, og/eller når kaken spretter tilbake når du presser den litt ned.
  6. La kaken kjøle seg ned i formen i 10 min på en rist, ta den deretter ut av formen og la kjøle seg helt ned på risten.
Stekt ostekake
  1. Sett ovnen på 160 grader. Smør en 23 cm form og sprinkle litt mel over papiret/formen. Sett til side.
  2. Bland smør og sukker i en bolle til mykt og fint, og ha det over i kjøkkenmaskinen med paddle-mikseren. Tilsett smøreost litt og litt til det er glatt. Sett så på medium hastighet og tilsett étt egg av gangen. Tilsett så sirup, vanilje og bakepulver, og miks til det er godt blandet.
  3. Ha røren i formen, gjør toppen glatt og stek i 55 min -1 t. Kaken vil «puffe opp» under baking, så synke sammen. La kaken kjøle ned i formen. Ta ut og frys.
Choc Chip Cookie Dough
  1. Kle en 23 cm form med bakepapir.
  2. Rist sammen mel, salt, brunt sukker og hvitt sukker. Hell oppi smør og vaniljeekstrakt. Miks til det blir en tørr deig. Tilsett sjokoladechipsene og miks på lav hastighet. Når chipsene er jevnt fordelt, tilsett spiseskjeene med melk en av gangen på lav hastighet.
  3. Ta ut deigen og press nedi formen. Putt i fryseren til kaken skal monteres.
Sjokoladesmørkrem
  1. Bland smør og melis i en mikserbolle. Miks på lav hastighet til det er akkurat blandet, deretter pisk på høy hastighet til det er ordentlig blandet.
  2. Ha i vanilje,sirup, kakaopulver og salt. Miks på høy hastighet til det er lett og fluffy.
Montering
  1. Legg de tre delene av kaken oppå hverandre. Cookie dough nederst, sjokoladekake i midten og ostekake på toppen. Dekk med smørkremen og pynt det du er god for - med f.eks. chips og/eller kjeks.
Merknader

Det er litt dumt at målene er i dl, det er unøyaktig i og med at det jo da avhenger av fuktighetsgraden i melet hvor mange gram det faktisk blir, men det skyldes at oppskriften er oversatt fra amerikanske mål. En dag skal jeg ta meg bryet med å regne om til gram. Jeg fulgte denne oppskriften og det gikk fint.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar