Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Dobos Torte

Dobos Torte er berømt i Europa. Den ble oppfunnet av den ungarske konditoren Jozsef C. Dobos i 1884. En ekstravangant kake, som ikke er vanskelig å lage, men det tar litt tid. Og det er verdt arbeidet!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Kakebunn Porsjoner: stk
Sjokoladekrem Porsjoner: stk
Karamell Porsjoner: stk
Dekor Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kakebunn
  1. Visp smøret og halvparten av sukkeret hvitt og luftig.
  2. Bland inn eggeplommene, en etter en. Ha så i vaniljeekstrakt, sitronskall og salt. Sett til side.
  3. Pisk eggehvitene til de skummer, og tilsett så resten av sukkeret gradvis til du har en blank marengs.
  4. Vend marengsen inn i eggeplommeblandingen. Sikt sammen hvetemel og mandelmel, og vend det forsiktig inn i røren.
  5. Sett ovnen på 220 grader.
  6. Tegn 6 sirkler a 22 cm på bakepapir. Snu bakepapirene og ha på bakebrett. Fordél kakerøren jevnt på de 6 sirklene. Stek hver av dem i ca. 8 minutter.
  7. Ta ut og avkjøl, før du snur de og løsner papiret. Skjær ut litt mindre sirkler med en 20 cm kakering (du bakte de litt større for å kunne skjære av og få en fin kant). En av sirklene skal karamelliseres og brukes på toppen. Denne sirkelen kan du skjære litt mindre, f.eks. 19 cm - det ser bedre ut.
Sjokoladekrem
  1. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Avkjøl til romtemperatur.
  2. Visp eggehviter og sukker over vannbad til blandingen når 71 grader. Ta av varmen. Ha over i kjøkkenmaskin og pisk på høy hastighet til marengsen har romtemperatur (ca. 6 min).
  3. Tilsett smøret gradvis, litt etter litt, på lav-medium hastighet. Hvis kremen skiller seg, fortsett å piske til den samler seg igjen (3-5 min).
  4. Tilsett den smeltede, romtempererte sjokoladen og pisk i 2 min på lav hastighet.
Karamell
  1. Sørg for å ha alle ingrediensene målt opp og klare før du begynner.
  2. Smelt sukkeret forsiktig på medium-lav varme. Vær tålmodig og ikke la deg friste til å skru opp varmen, da brenner du fort sukkeret og må begynne på nytt. Dette tar tid.
  3. Når karamellen er gyldenbrun, tilsett smøret og rør til oppløst i karamellen.
  4. Ta kasserollen av plata, og rør inn fløten til karamellen er jevn.
  5. Spre karamellen jevnt med en slikkepott eller spatel over den minste kakebunnen. Skjær denne i 16 like "kakestykker".
Montering
  1. Du har 5 kakebunner uten karamell. Legg en kakebunn på serveringsfatet. Spre sjokoladekrem over. Gjenta til du har brukt alle 5 kakebunnene. Øverste laget skal være sjokoladekrem. Kle også sidene på kaken med sjokoladekrem.
  2. Sprøyt 16 sjokoladeroser/dotter jevnt rundt kaka. Plasser karamell-kakestykkene på skrå opp langs sjokoladrosene, slik at du får en vindmølle-form.
  3. Bruk hånden til å klappe tett med skivede mandler langs kanten. Servér!

Comments

comments

Legg igjen en kommentar