Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Ellinors eplekake

En kjempegod, lett karamellisert og saftig eplekake. Bruk de syrligste eplene du finner.

PS: du kan godt erstatte Kesam med Rømme.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
min49Tid:
Kakebunn Porsjoner: kakestykker
Fyll Porsjoner: kakestykker
Pynt Porsjoner: kakestykker
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt og kesam. Pisk inn eggene, ett om gangen.
  3. Sikt mel og bakepulver og bland inn i smør/eggblanding, sammen med revet sitronskall.
  4. Ha halvparten av kakedeigen i en liten rund og smurt form (18 cm i diameter). Legg på eplebitene i et jevnt lag. Ha over resten av kakedeigen og jevn over.
  5. Skrell og rens epler og del dem opp i skiver. Dekorer med epleskivene på toppen av kaken. Dryss over demerarasukker og kanel til slutt.
  6. Stek midt i ovnen på over/undervarme i ca. 1 time.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar