Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Eplekake med salt karamell

Eplekake med salt karamell

Her kommer en saftig eplekake med salt karamell og kanel. Jeg testet den ut på kollegene mine på kontoret, og den fikk blant annet kommentarene “jeg elsker eplekake og denne er mer enn godkjent” og “utrolig saftig og smakfull” – så da må det jo bli bloggpost av den. Jeg har økt karamellmengden litt etter smakstesten. Dette blir min nye “go-to” eplekake!

TIPS: Du kan spare 1/3 av karamellsausen, og sprinkle over toppen av kaka rett før servering – hvis du vil vise frem hva som er inni og ha litt sånn klissete “look”.

TIPS: Bruk de syrligste eplene du finner. Ruby Red eller Gravenstein er mine favoritter til all søt bakst – men uansett hvilket eple du bruker så blir det godt.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 3
Rating: 3
Deg:
Rate this recipe!
t2,5Tid:
Salt karamellsaus Porsjoner: kakestykker
Kake Porsjoner: kakestykker
Fyll Porsjoner: kakestykker
Pynt Porsjoner: kakestykker
Fremgangsmåte
 1. Begynn med karamellsausen ved å ha sukkeret i en kjele på lav til middels varme. La smelte uten å røre. Dette tar tid. Ikke rør, og ikke skru opp varmen. Da brenner du sukkeret, og du må begynne på nytt. Begynn på kaken mens sukkeret smelter.
 2. Når du har en gylden karamell, ta av varmen og rør inn fløte og smør. Klumper det seg, sett på varmen og rør til det har løst seg opp. Rør inn saltet - dette er VIKTIG for smaken og sluttresultatet. Avkjøl, sett gjerne i kjøleskapet så går det fort.
 3. Sett ovnen på 175 grader.
 4. Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt og kesam. Pisk inn eggene, ett om gangen.
 5. Sikt mel og bakepulver og bland inn i smør/eggblanding, sammen med revet sitronskall.
 6. Ha halvparten av kakedeigen i en liten rund og godt smurt form (18 cm i diameter), gjerne med smurt bakepapir i bunn. Legg på eplebitene i et tett lag, og sprinkle karamellsausen over - nesten (men ikke helt) ut i kanten. Ha over resten av kakedeigen og jevn den ut med en skje eller slikkepott.
 7. Skrell og rens epler og del dem opp i tykke halvmåne-skiver. Dekorer med epleskivene på toppen av kaken. Du kan eventuelt bare hive over grove eplebiter også hvis du ikke vil bry deg med sirlig dandering. Dryss over rikelig med demerarasukker og kanel til slutt.
 8. Stek midt i ovnen på over/undervarme i ca. 1 time. Ta ut og avkjøl på rist. Sikt gjerne litt melis over før servering, og server også gjerne varm med litt pisket kremfløte eller vaniljeis til.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar