Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Espressomakroner

Jeg elsker søtt med kaffesmak, så dette er kanskje ved siden av sitronmakroner, min makronfavoritt.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: makroner
Espressokrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Espressokrem
  1. Varm opp og bland sjokolade, fløte og espresso til sjokoladen er løst opp.
  2. Rør inn kaldt smør, og avkjøl.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar