Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Feuilletine

Vil du ha en super-crunchy komponent til kaken din? Feuilletine er en knasende sprø komponent som du kan tilsette på ulike måter i kaker, konfekt og andre søte saker for å få en skikkelig deilig crunch. Den magiske ingrediensen Molasses kjøper du på nett, jeg har brukt Molasses fra Meridian – søk på f.eks. eBay. Pass på å ikke kjøpe «Pure Blackstrap» typen, fordi det smaker for stramt. Molasses har mye syre, som reagerer med natron, og gir en kjempecrunchy konsistens. Dette er en ingrediens som mange konditorer kjøper ferdig på boks og blander inn i sine kreasjoner for cruch-effekt. Hjemmebakere tyr ofte til cornflakes og lignende, og du kan godt sammenligne konsistensen med cornflakes – men ikke smaken!

Dette er dessuten kjempeenkelt å lage, og holder i månedsvis oppbevart i en tett boks.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 180 grader over/undervarme.
  2. Sett frem to stekeplater med silikonmatter.
  3. Bland smør, sukker, natron og vanilje med mikser til det er luftig.
  4. Ha så i molasses og miks på medium i et minutt før du har i egget.
  5. Miks inn egget på lav hastighet, så alt melet, og deretter ha i melken i en stråle. Miks bare til det er godt blandet.
  6. Ha ca 90 g av blandingen på hver silikonmatte og spre ut så tynt som overhodet mulig, nesten så det blir gjennomsiktig noen steder.
  7. Stek i ca. 8 min el. til det er gyldent.
  8. Avkjøl ordentlig, før du brekker det opp i småbiter (knus evt ved å kjevle over det i en brødpose).
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar