Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Fikenmarmelade

Hjemmelaget fikenmarmelade er topp sammen med skarpe oster. Andre oster også egentlig. Lett å lage er det også. Tørkede fiken får du kjøpt hele året i innvandrerforretninger, iallefall i Oslo. Ta med et glass hjemmelaget fikenmarmelade og en blåmuggost i vert/vertinnegave neste gang du skal på besøk!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer.
  2. Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
  3. Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk til det tykner. Marmeladen tykner også når den kjølner, så det gjør ikke noe om den er litt tynn. Skum om nødvendig.
  4. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar