Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Fylte wienerbrød med epleroser

Fylte wienerbrød med epleroser – Hele Norge Baker

Herlige, saftige, knasende sprø wienerbrød fylt med syrlig karamellisert eplefyll og mandelkrem. Noe av det beste jeg vet!

FOTO: Rune Bendiksen / TV3

Mine triks for å få til fine wienerbrød er:

 1. Samtlige ingredienser skal være kjøleskapskalde, også de tørre ingrediensene. Varm wienerdeig blir katastrofe, og umulig å jobbe med.
 2. Deigen skal alltid oppbevares i kjøl eller frys når du ikke jobber med den. Bak den gjerne ut i 2 omganger, og oppbevar den ene delen i kjøl mens den venter.
 3. Vær nøye når du bretter og kjevler. Ikkeno’ slurv!
 4. Ikke bruk for hardt press med kjevlen, da risikerer du å kjevle smøret inn i deigen og løpet er kjørt. Smøret skal ligge i tynne adskilte lag fra deigen.
 5. Utbaking: bruk rikelig med mel hele veien, men børst vekk overflødig mel hele veien også. Sånn er det lettest å jobbe, og du vil ikke at deigen skal feste seg i underlaget.
Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t2Tid:
Wienerdeig Porsjoner: stk
Fyll - Karamelliserte epler Porsjoner: stk
Fyll - Mandelkrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Wienerdeig
 1. Løs opp gjæren i melken. Bland i egg.
 2. Sikt og bland sammen sukker, mel og salt. Ha i det våte, og rør sammen til en deig, rør så lite som mulig.
 3. Ta over på benken og kjevle ut til 1 cm tykk rektangel. Bank kaldt smør ca 1 cm tykt og dekk 1/2 deigen med det. Brett den sammen, tett langs kantene så smøret er isolert. Kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle til 1 cm og legg så i plastfolie og la hvile 20 min i fryseren. Gjenta denne prosessen 2 ganger. La deigen hvile 20 min i fryser etter siste bretting. Mens deigen hviler, lag fyll.
Fyll - Karamelliserte epler
 1. Skrell og kutt eplene i små biter. Stek på middels varme i en panne i 3-4 minutter med demerarasukker og et par ss vann. Ta av varmen når de begynner å mørne, og sett til side for avkjøling.
Fyll - Mandelkrem
 1. Visp smøret kremete. Miks inn mandelmelet, så melis, og til slutt egget. Visp til luftig. Bland så inn maizenna og rom.
Pynt - Epleroser
 1. Skjær tynne halvmåneskiver av eplene med mandolin hvis du har, men det går også fint med kniv. Legg i vann med litt sitronsaft i. Kok i 3 min. og renn av på kjøkkenpapir. Kjevle ut 10 tynne, tynne striper med deig 3cm x 15 cm – bruk nok mel! Pensle med aprikossyltetøy, og legg epleskivene over kanten av deigstripene med den runde delen utenfor stripen. Rull sammen så du får 10 roser.
Utbaking
 1. Kjevle ut deigen 4 mm tykk og skjær ut 10 kvadrater 10x10 cm. Sprøyt en sirkel mandelkrem og legg en ss epleblanding oppå sirkelen. Brett inn kantene og press godt ned i midten, der rosen skal sitte. Plasser en eplerose i nedsenkningen. Legg på bakepapir på stekebrett, og la hvile under plastfolie i 30 min.
 2. Stek wienerbrødene på 220 grader varmluft i 25-30 min. Se an fargen, de skal være godt stekt. Avkjøl på rist. Sprikle litt melis over eplerosene før servering.

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar