Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Granskudd

En av naturens gaver til oss – de henger der så lysegrønne og fine om våren og nesten ingen vet hvor gode de er. Du kan spise de som de er, eller som meg, lage sirup av dem. Det er 1) lett, 2) gøy, og 3) godt. Så hva venter du på? Våren kanskje? Ok – men når skuddene er lysegrønne, før de spriker – DA skal du ut og plukke! Ut med deg!

Granskuddsirup kan brukes til marinader, desserter, is, te – sikkert mer også. Prøv deg frem.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Ha granskudd i en kjele og dekk nesten med vann.
  2. Kok på middels varme 1/2 time.
  3. Sil av saften, og tilsett 2 deler sukker til 3 deler væske. Kok inn til den er en tynn, rødlig sirup. Den tykner når den avkjøles.
  4. Ha på sterile glass.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar