Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Grove kanelsnurrer

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne på å bake noe søtt og grovt. Men i dag hadde jeg bare 500 g hvetemel igjen, og butikken var stengt, så da blandet jeg inn 500 g sammalt hvete. Og de ble kjempegode! De gikk ned på høykant blant store og små, og prøvekaninen sa til og med “hadde du ikke sagt noe, så hadde jeg ikke merket det”. Så da vet du det, hvis du ikke visste det fra før. Du kan bruke grovt mel i kanelsnurrer og få et knallgodt resultat. Og for dere som faktisk er opptatt av fiber og næringsverdi og sånn, er jo dette helt topp.

TIPS! Du kan droppe å varme opp melk og røre ut gjæren i den. Det blir varmt nok i deigen når du kjører den i kjøkkenmaskinen til å få fart på heveprosessen.

 

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 3
Rating: 3.33
Deg:
Rate this recipe!
t2 1/2Tid:
Deig Porsjoner: stk
Fyll Porsjoner: stk
Topping Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen, inklusive gjæren - som du smuldrer opp med fingrene hvis du bruker fersk. Ha deretter i egg og melk, og kjør deigen i 10-15 minutter med eltekrok til du har en smidig og glatt deig. Ha så i det romtempererte smøret i biter, og kjør deigen til den er glatt.
  2. Hev til dobbel størrelse. Mens deigen hever, blander du ingrediensene til fyllet sammen så du får en brun og kremete blanding.
  3. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, og smør på fyllet. Brett så rektangelet i 2, slik at du får et like langt, men smalere rektangel. Skjær 2 cm brede striper av deigen, og snurr dem rundt to fingre. Avslutt med å dra deigremsen på tverst over snurren og fest under. Det ser fint ut, og hjelper til å hindre at snurren løsner hvis du gjør det riktig.
  4. Sett til etterheving i 30-45 minutter, de skal vokse litt før du steker dem. Pensle med egg og strø perlesukker over.
  5. Stek på 200 grader i 13-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar