Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Baker meg gjennom lydmuren – Hele Norge Baker Episode 7

Var jeg skuffa? Jepp. Jeg må innrømme det. Det hadde tidligere vært veldig viktig å levere i henhold til oppgaven og en ferdig kake,  i Episode 7 var dette plutselig ikke et element lenger. Eller så var det at signatur ikke var viktig. Jeg vet ikke. Jeg surmulte litt den kvelden, jeg prøvde hardt å ikke surmule men jeg gjorde det likevel, inni meg, jeg var ikke bedre enn det. Det er jo bare en kake og en bakekonkurranse! Men samtidig ikke helt “bare en kake” – for man jobber så hardt, presset er så høyt, du er på TV, du vurderes av proffer, alt blir liksom så forstørret. Følelsene også.

Jeg lagde helt fra bunn Feuilletine, Praline (riste hasselnøtter, lage karamell, blande, avkjøle og lage paste), smeltet sjokolade, stekt sjokoladekake (må avkjøles 100%), italiensk smørkrem og kandisert sitronskall. Det er veldig mye på 2 timer, og jeg klarte det og jeg var kjempefornøyd med det dommerne sa både om kaken min og jobben jeg hadde gjort. Det var kjempegøy. Det sa mye mer bra om kaken også som ikke kommer frem på TV, og det var veldig artig å få så god feedback fra proffene. Noe konstruktiv kritikk fikk jeg også, som var lærerik. Så jeg er jo fornøyd også.

At teknisk oppgave var Operakake, var ikke bare en fordel. Jeg ble vippet av pinnen. Ja jeg hadde lagd den før, men det betydde også ekstra prestasjonspress, samt at jeg brukte endel tid på å hjelpe de som kom og spurte meg. Vi hjalp hverandre en del, og det var veldig hyggelig å hjelpe, men det tok jo også tid og fokus, når jeg samtidig sto der og måtte forsøke å redde en ødelagt smørkrem – som ikke kom frem på tv. Pga. den kom jeg helt bakpå med kaka. Jeg var dessuten livredd for å ha sagt noe feil til andre deltakere som spurte og slik bli indirekte ansvarlig for en flopp. Heldigvis gikk det bra! Jøje meg så stressa jeg var.

Kaken min fikk for mye kaffe, etter at Pascal i en tidligere episode fortalte meg at han bruker en liter kaffesirup i sin. Så jeg helte på nesten en liter da. He he. Dessuten var oppskriften annerledes enn min egen, så det forvirret meg. Jeg var ekstremt stressa! Men det er jo old news, stressa i hver eneste episode jeg, men tror denne tok kaka (mrk. sofistikert ordspill ?). Jeg husker at jeg tenkte på et tidspunkt under teknisk at nå håper jeg at jeg besvimer.

Digger jeg Fredrik, Anne, Marianne, Andreas, Erica og alle de andre deltakerne? Jepp. Gratulerer så mye til kjempeflinke og gode Fredik. Han fortjener all ros i hele verden. Jeg har dyp respekt for alle de flinke konkurrentene og det er et privilegium å få være med og få sine kaker smakt på av proffene – så det viktigste budskapet i dette innlegget er – bak sitron/sjokolade-kaka mi! Du vil aldri angre ;-).
Oppskriften finner du på TV3s websider enn så lenge, jeg skal legge den ut her om ikke lenge.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar