
Himmelske kanelsnurrer
Tittelen sier alt.
Hemmeligheten er å smøre på et skikkelig, skikkelig tykt lag med smør,sukker og kanel. Jeg mener VIRKELIG tykt. Mer enn du tror.
|
Porsjoner: store snurrer
- 1 kg hvetemel
- 3-4 ts malt kardemomme
- 210 g sukker
- 50 g fersk gjær søt type
- 1 stk egg
- 6 dl melk lunken
- 150 g smør romtemperert og i biter
Fremgangsmåte
- Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet. Ha i egget og start maskinen.
- Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha så i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter.
- Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt.
- Smør på et tykt lag med ferdig blandet smør, kanel og sukker-blanding. Jeg mener virkelig tykt, det skal noe til å få for lite her.
- Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute.
- Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.
hvor er oppskriften ? 🙂
Oj, her har det skjedd noe rart. Et øyeblikk … har akkurat oppgradert siden. Legger det ut straks!
Sånn! Beklager dette Helen.
Sjekk pkt 5. Det står “skal noe til å få for lite”, men du mener vel “for mye”? ?