Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Kanelsnurrer

Himmelske kanelsnurrer

Tittelen sier alt.

Hemmeligheten er å smøre på et skikkelig, skikkelig tykt lag med smør,sukker og kanel. Jeg mener VIRKELIG tykt. Mer enn du tror.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: store snurrer
Fyll Porsjoner: store snurrer
Fremgangsmåte
  1. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet. Ha i egget og start maskinen.
  2. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha så i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter.
  3. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.
  4. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt.
  5. Smør på et tykt lag med ferdig blandet smør, kanel og sukker-blanding. Jeg mener virkelig tykt, det skal noe til å få for lite her.
  6. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute.
  7. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  8. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

Comments

comments

4 Kommenter

  1. Helen on 1. mai 2016 Svar

    hvor er oppskriften ? :)

  2. Berit on 1. mai 2016 Svar

    Oj, her har det skjedd noe rart. Et øyeblikk … har akkurat oppgradert siden. Legger det ut straks!

  3. Berit Nordgarden on 1. mai 2016 Svar

    Sånn! Beklager dette Helen.

  4. Torill on 18. juli 2016 Svar

    Sjekk pkt 5. Det står “skal noe til å få for lite”, men du mener vel “for mye”? ?

Legg igjen en kommentar