Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Noller

Hvetedeig som får godgjøre seg i kjøleskap over natten med lite gjær, blir klart best både på smak og konsistens. Kombinerer du denne metoden, med “tangzhong”-metoden, når du bollenirvana. Denne oppskriften kan du også bruke som utgangspunkt for kanelsnurrer, skolebrød og andre lignende godsaker. Denne oppskriften gir 24 saftige, luftige og myke boller – som holder seg saftige i flere dager.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
dager4Tid:
Porsjoner: boller
Fremgangsmåte
  1. Vei opp ingrediensene og ta ut smøret av kjøleskapet.
  2. Ha 4 dl av melken i en kjele. Knus 2 ts kardemomme-frø i en morter, og ha i melken, sammen med 80 g av melet.
  3. Varm opp til 65 grader mens du rører. Da har du en tykk jevning. Avkjøl (viktig!) - romtemperatur er ok.
  4. Ha de øvrige ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen. Smuldre gjæren i de tørre ingrediensene, du trenger ikke løse den opp. Bland sammen.
  5. Tilsett meljevningen, resten av melken og egget. Kjør i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en smidig deig. Tilsett så smøret gradvis i biter, til det er godt blandet inn i deigen.
  6. Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 3 døgn.
  7. Når bollene skal formes, kan du gjøre det kvelden før og sette brettene i kjøleskapet. Da tar du ut brettene 1,5-2 timer før de skal stekes dagen etter. Har du ovn med hevefunksjon kan det gå litt fortere.
  8. Vei opp deigklumper a ca. 100 g. Ta litt mel i hendene og form til baller - ikke rull, det blir bare klin da deigen er mye våtere enn vanlig bolledeig pga. væskemengden. Legg på bakepapir og stek på 225 grader i 10-12 minutter.
  9. Avkjøl på rist.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar