Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Her finner du en katalog over spesielle ingredienser jeg bruker i mine kaker, desserter og bakverk – det er gjerne ting som jeg lager selv av det jeg finner i naturen, eller andre litt spesielle ting som man kanskje ikke finner i Norge, eller som er vanskelige å finne. Jeg vil bygge opp denne katalogen over tid med tips til bruk av ingrediensene, og hvor man får tak i dem. Jeg har akkurat begynt å bygge opp katalogen – følg med! Her kommer det mye gøyalt.

Syrin

Syrin

Jada, du kan spise og drikke syrin også! Du kan nemlig lage syrinsaft/konsentrat av det, som i sin tur kan ...
Naturlig matfarge - Rød

Naturlig matfarge – Rød

Naturen byr på de fineste fargene. Rødt får du av rødbeter, blant annet. Det smaker ikke så mye at det ...
Bjørk

Bjørk

Når våren kommer, våkner den vakre bjørka til liv, og det er flere ting man kan bruke bjørka til på ...
Gjøksyre

Gjøksyre

Jeg har vært i skogen i dag, og nå spirer gjøksyra! Det er UTROLIG godt, og du må ut og ...
Hestehov

Hestehov

Denne vakre lille blomsten, som for meg er selve symbolet på vår - kan du spise. Det visste du kanskje ...
Granbar

Granbar

Jeg mener ikke at du skal stå der å knaske granbar som en annen elg - men det er ikke ...
Blåklokker

Blåklokker

Jepp, det kan du også spise. Smaker ikke så mye, men for en vakker garnityr! Strø blomstene over en hvilken ...
Ramsløk

Ramsløk

Norsk naturs svar på hvitløk. Ramsløk er blitt populært og finnes på menyen på de fineste restauranter i inn og ...
molasses

Molasses

Jeg kom over denne tykke sirupen da jeg skulle lære meg å lage Feuilletine, en supercrunchy komponent som er super ...
Nattogdag

Natt og dag

Kjempefin kake- og dessertpynt. Du plukker rett og slett nattogdag, dupper dem i eggehvite med en gaffel og strør sukker ...
Smak av norsk natur

Engsyre

Jeg har et veldig levende barndomsminne fra en varm sommerdag og en blomstereng, i Grungedal i Telemark der pappa kommer ...
geitrams

Geitrams

Geitramsen vokser over store deler av Norge, i store mengder, og de færreste vet at den er spiselig og smaker ...
Granskudd

Granskudd

... er godt! Virkelig. Og sjekk den fargen.... Visste du at du kan plukke de lysegrønne skuddene om våren, før ...
Kirsebærblomstekstrakt

Kirsebærblomst

I Japan har kirsebærblomsten - Sakura på japansk - en helt spesiell betydning. Det er en del av den japanske ...
Matcha

Matcha

Jeg har fått Matcha-dilla. Matchakake, matchamousse, matchamakroner .... listen kommer til å bli lang over Matcha-kreasjoner her i huset tror ...
11693850_10152860468997352_5090813441652495712_n-2

Harerug

Møt fjellets ørlille peanøtt. Det er så mye man kan spise som man ikke er klar over. Jeg visste ikke ...