Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Italiensk marengs

Dette er ikke noe hokus-pokus, bare en veldig stabil og god marengs.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
min20Tid:
Porsjoner: g
Fremgangsmåte
  1. Kok opp vann og sukker (150g) til 115-122 grader. Bruk termometer. Har du ikke termometer, kok i 5-7 minutter. Sukkerlaken skal ikke få farge.
  2. Pisk marengs av eggehvite, sukker (50g) og sitronsaft mens sukkerlaken koker.
  3. Skru ned mikseren på lav hastighet og hell i den kokende sukkerlaken i en tynn stråle. Unngå å treffe vispene eller kantene på bollen med strålen. Miks til romtemperatur, ca. 10 min. Du skal da ha en tykk, blank og stiv marengs.
Merknader

Italiensk marengs holder seg i opptil 8 timer i romtemperatur, og kan fryses. Den er basis i mange av mine moussekaker, blandet med pisket krem og bær eller frukt, og er også basis for italiensk smørkrem - en delikat og lettere smørkrem som jeg blant annet har brukt på bryllupskakene jeg har laget.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar