Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Jordbær & Champagne-makroner

Dette er bare så innmari godt og så dekadent og så fint. Det smaker ikke alkohol – det smaker bare jordbær og ekstra godt. Oh la la!
Det er best å bruke gode bær, det sier seg vel kanskje selv, men det betyr mye for resultatet – her har jeg brukt fryste jordbær fra Valldal siden det ikke er sesong.

TIPS! Bruk gjerne prosecco eller musserende hvis du syns champagne blir litt for råflott.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Makroner Porsjoner: makroner
Champagne- og jordbærkrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 14 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Champagne- og jordbærkrem
  1. Pisk marengs av sukker og eggehvite. Pisk inn smør litt etter litt til en lett smørkrem.
  2. Bland inn jordbærpure og champagne. Avkjøl.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.

Comments

comments

6 Kommenter

  1. Kristine s on 17. april 2016 Svar

    Hei!
    Anbefaler du kaldt el romtemp smør i fyllet?

    • Berit Nordgarden on 17. april 2016 Svar

      Spiller ingen rolle, du skal bare ha det rørt ut og så avkjøle det.

      • Berit Nordgarden on 17. april 2016 Svar

        Romtemp! Unnskyld jeg tenkte på en annen oppskrift. Bruk romtemp.

  2. lene on 27. april 2016 Svar

    …. men grønn matfarge?? det må vel være feil 😉

  3. x on 12. april 2017 Svar

    Do not Levitra pen ebay Buy cialis x pills online usa Medical uses for viagra Viagra ohne rezept online .

Legg igjen en kommentar