Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Kaldhevede rosinboller

Hvetedeig som får godgjøre seg i kjøleskap over natten med lite gjær, blir klart best både på smak og konsistens. Denne oppskriften kan du også bruke som utgangspunkt for kanelsnurrer, skolebrød og andre lignende godsaker. Denne oppskriften gir 24 saftige, luftige og myke rosinboller.

Hvis du setter denne deigen om kvelden, kan du ha rykende ferske boller på formiddagen neste dag – du rekker det akkurat før du skal ut på tur, f.eks. Det tar ca 3 t fra du tar deigen ut av kjøleskapet til bollene er klare.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t12-24Tid:
Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Ha alt det tørre i en bolle. Smuldre gjæren oppi det tørre, det er ikke nødvendig å løse den opp i lunken melk. Varmen under elting gir tilstrekkelig fart på gjæren.
  2. Ha i melk og egg, og elt i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. Ha deretter i smøret i biter til du har en glatt og smidig deig. Dekk til bollen og sett i kjøleskap over natten.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la hvile en time, mens du legger rosiner i bløt i varmt vann. Dette gjør rosinene myke og gode.
  4. Bland inn rosinene i deigen, og trill ut 24 boller. La etterheve til nesten dobbel størrelse.
  5. Stek på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar