Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Hele Berit Baker

Brune flekker – Hele Norge Baker Episode 5

Episode 5 ble en komisk og litt frustrerende opplevelse for min del. Jeg var nemlig overbevist om at jeg kom til å vinne den tekniske oppgaven og så det gule forklet blafre i det fjerne. Jeg syntes nemlig at jeg hadde laget episke lefser. Jeg la hele sjela mi i å unngå brune flekker på lefsene, for enhver pris. Den minste antydning til brun flekk førte til umiddelbar lefse-eksekusjon (søppelbøtta), for i min familie, der er nemlig lefsene løvtynne, og uten brune flekker. Iallefall sånn som jeg husker dem. Jeg skal inspisere nøye ved neste anledning, hvis jeg tør å se den lefsebakende Telemarks-slekta mi i øynene i denne lefse-fadesen kringkastet over det ganske land. Godt de ikke tok med i programmet da jeg sto og la ut i det vide og det brede om at slekta mi er fra tjukkeste Telemark og sterke lefsetradisjoner og det va’kke måte på. At de ikke brukte den når de klippet dette sammen, med jumboplass, er jeg litt takknemlig for egentlig.

Jeg var altså knallsikker på at dette, dette naila jeg skikkelig! Ha ha ha. Derav temmelig lang i maska under dommervurderingen. Først sa Linda at de var “strøkne” og jeg sto der, så fornøyd med meg sjæl og tenkte at jadda, det vet jeg vel, og så: “Dei er heilt rå”. Earth calling to Lefse-Berit. Jeg skjønte oppriktig talt ingenting og gikk lange runder rundt golfbanen etterpå mens jeg mumlet misfornøyd som en annen Scrooge, og forsøkte å ta nederlaget som en mann.

Når det gjelder signaturbaksten, så hadde jeg mitt eget drama på gang da halvparten av kjeksene mine blåste på gulvet. Det var nemlig sterk vind den dagen. Flaks at jeg hadde akkurat(!) nok kjeks igjen til å levere det påkrevde antallet. Det er synd programmet ikke varer lenger, for tro meg – det er nok materiale å ta av! 🙂

Anne rocker. Hele Norge Baker er gøy. Følg med neste uke – jeg er fortsatt med!

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

1 Kommenter

  1. Tone Rose Gjøvik Todalshaug on 16. mars 2016 Svar

    Hahaha…gikk rundt og mumlet som en annen Scrooge… Da forsøkte du jo ikke å ta nederlaget som en mann – du TOK det som en mann!! 😀 Lykke til videre! Vi følger andpustent med!

Legg igjen en kommentar