Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Karamellmousse

Karamellmousse med salte karamellpopcorn

“Ikke forstyrr meg nå”, sa den ene gjesten når han hadde tatt sin første skje av denne desserten. Nok sagt!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
t1 1/2Tid:
Karamellmousse Porsjoner: porsjoner
Salte karamellpopcorn Porsjoner: porsjoner
Fremgangsmåte
Karamellmousse
  1. Ha sukkeret i en kjele og la det smelte sakte til karamell på lav varme. Dette tar lang tid, vær tålmodig og ikke skru opp varmen. På min ovn fungerer det best et hakk under middels varme, mer enn det så brenner det seg.
  2. Legg gelatin i bløt.
  3. Når sukkeret har blitt til en gylden karamell, ta den av panna og rør inn smøret først, deretter fløten, til du har en fin tykk karamellsaus.
  4. Rør inn gelatinen i karamellsausen til den er løst opp. Avkjøl karamellen.
  5. Pisk krem av fløten, og vend så forsiktig inn den avkjølte karamellsausen. Fordél i porsjonsskåler og sett kjølig til det stivner.
Salte karamellpopcorn
  1. Popp popcorn i nøytral olje, og salte dem.
  2. Smelt smøret over medium varme, og rør deretter inn demerarasukker og honning. La det putre i 3-4 minutter, rør i det nå og da. Etter 7-8 minutter har du en deilig karamellsaus. Rør inn natron.
  3. Sprinkle karamellsausen over de salte popcornene - fordél så godt du kan. Det blir noen klissete klumper av popcorn, disse kan du lett brekke fra hverandre når karamellen har stivnet.
  4. Legg en god haug popcorn på hver mousse før servering.

Comments

comments

2 Kommenter

  1. Hege on 24. april 2017 Svar

    Høres virkelig godt ut! Hvor lang tid tar den å lage? :)

  2. Berit Nordgarden on 30. april 2017 Svar

    Hei Hege, ja det er virkelig det :-). Det tar 1 1/2 – 2 t circa. Men de må stivne et par timer i kjøl før de skal spises.

Legg igjen et svar til Berit Nordgarden Avbryt Svar