Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Kirsebærblomstekstrakt

I Japan har kirsebærblomsten – Sakura på japansk – en helt spesiell betydning. Det er en del av den japanske kulturarven, og japanerne dyrker omtrent 300 forskjellige arter. Det er ikke vanskelig å forstå når man ser et kirsebærtre i full blomst. Jeg har aldri vært i Japan, men det skal ikke mye googling til for å skjønne at japanerne også spiser blomsten på alle mulige slags måter. Så da ville jeg også prøve!

Å få tak i ferske kirsebærblomster er kanskje ikke så vanskelig i Norge, hvis du har tilgang på et kirsebærtre av rett type, men utenfor sesong kan du kjøpe dem som ekstrakt, frysetørret og knust, samt hermetisk. Dessuten får du da Ekte Japansk kirsebær-stæsj. Er det forskjell på norsk og japansk kirsebærblomst? Aner ikke, men det er gøy og spennende å få pakker med japansk skrift i postkassa og da vet du at det er akkurat sånn de spiser i Japan. Uansett, jeg har prøvd alle tre, og de har ulike bruksområder. Det var ikke så lett å finne det online, jeg fant alle tre variantene på Amazon.com. Søk på Sakura extract.

Smaken er noe for seg selv. Den smaker blomst, parfymert, du skal ikke ha mye av det – men litt, og det gir en spennende og delikat touch til en kake eller dessert. Et bittelite strøssel av frysetørret kiresebærblomst over en dessert er temmelig stilig.

Oppskrift på Japansk Bløtkake med kirsebærblomst og Matcha.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar