Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Kirsebærblondiekake

En herlig lettlagd og knallgod kake – den søte hvite sjokoladen mot de syrlige kirsebærene er en super kombinasjon. Du kan gjerne erstatte kirsebærene med andre syrlige bær, f.eks. bringebær. Jeg slang sammen denne ut ifra rester jeg hadde som måtte brukes opp – kirsebær som hadde ligget i fryseren i en liten evighet, og hvit sjokolade gått ut på dato. Den smakte fortreffelig!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
min10Tid:
Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Smelt smøret og rør ut sjokoladen i det til du har en jevn masse.
  3. Bland egg og sukker, ha så i vaniljeekstrakt og hvetemel.
  4. Bland inn smør/sjokoladeblandingen.
  5. Kle en 20-22 cm kakeform med bakepapir og hell røra oppi. Stikk kirsebær nedi.
  6. Stek i ca. 30 minutter. Ta ut, snu kaken over på bunnen av en annen kakeform (altså uten ring), og stek videre i 10-15 minutter. Snu den så over igjen på et flatt fat, da kommer den karamelliserte bunnen opp.
  7. Sprinkle hvit sjokolade over kaken og strø f.eks. litt ristede nøtter over, evt. spiselige markblomster.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar