Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Fin farge

Klippekrans med makron- og rosinfyll

Kjempegod, saftig kringle med makronfyll og rosiner, overstrødd med skivede mandler og perlesukker. Og melisglasur for dem som liker det. Deigen har minimalt med gjær og skal heve over natten i kjøleskap. Dette tar tid, men det er det verdt!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t18-24Tid:
Porsjoner: stor krans
Fyll Porsjoner: stor krans
Strø Porsjoner: stor krans
Fremgangsmåte
  1. Ha alt det tørre i en bakebolle og smultre gjæren oppi. Bland sammen i kjøkkenmaskinen, ha deretter i egget og melken. Elt i 10 min til en smidig deig. Ha så i smøret i terninger, til du har en glatt og smidig deig. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
  2. Dag 2: Ta ut deigbollen og sett i romtemperatur et par timer.
  3. Varm opp vann og ha i rosinene. La stå i 30 min før du siler av vannet.
  4. Bland sammen malte mandler, sukker og eggehvite.
  5. Kjevle ut til et stort rektangel, så jevnt og firkantet som mulig - da får du en jevnere krans. Spre makronfyll og rosiner utover, og rull sammen til en jevn og tett rull. Bruk en saks og klipp 2-3 cm tykke skiver nesten igjennom men ikke helt. Dytt skivene vekselvis ut til høyre og venstre. Legg plast over, og la heve en time.
  6. Pensle med sammenvispet egg, og strø skivede mandler og perlesukker over.
  7. Stek på nest nederste rille i ovnen på over/undervarme 200 grader i 25 min.
  8. Avkjøl på rist. Ha evt. melisglasur over, og servér.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar