Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Konfektkake

Enkel. Rask. Vanvittig god. Dette er en no-brainer, spør du meg. Bare bak den.

Jeg kaller den Straight Up, fordi her er det ingenting ekstra for å pynte eller komplisere. Det er en liten og tett konfektkake, som gjerne kan serveres helt alene, evt. bare med et lite melisdryss, men du kan også legge f.eks. bringebær på toppen tett i tett – voilá! Utseendet er virkelig ikke poenget med kaka, ja den kan faktisk bli ganske stygg denne her, men jeg kan love det at hadde den vært gusjegrønn og paddeflat så hadde jeg elsket den uansett. Det er kanskje fordi den består hovedsakelig av deilig 55% sjokolade, smør og brunt sukker.  Du kan bruke hvilken sjokoladeprosent du vil, naturligvis. 55% er bare min favoritt til denne kaka. Jeg bruker Valrhona eller Callebaut.

Servér med en dæsj usøtet pisket kremfløte. Det blir helt perfekt.

TIPS: tilsett espresso kaka for en mokkatouch. Det er alltid godt syns jeg. Da bare lager du en liten og sterk espresso-shot og tilsetter den sammen  med sjokoladen og smøret, og legg til en ss hvetemel ekstra.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
min30Tid:
Porsjoner: biter
Fremgangsmåte
 1. Sett ovnen på 190 grader over/undervarme.
 2. Smør en 18-20 cm kakeform og dekk bunn og kant med bakepapir. Smør papiret. Dette er lurt for å få ut kaken uten for mye strev.
 3. Smelt sjokolade og smør over vannbad, og rør så inn sukkeret. La avkjøle litt.
 4. Bland inn ett og ett egg, og til slutt melet. Du skal ha en blank, fin røre.
 5. Hell i formen og stek 25 - 30 minutter, avhengig av ovn. Når den ikke "skjelver" (mer enn bittelitt) i midten når du rister litt på formen, er den klar.
 6. Avkjøl litt i formen, før du hvelver den ut på rist. Kaken kan få litt luft-huller i bunn, men det gjør ingen verdens ting.

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

2 Kommenter

 1. Rigmor Hovind on 3. mai 2016 Svar

  Kan man lage denne i porsjonsformer?

  • Berit Nordgarden on 3. mai 2016 Svar

   Hei Rigmor, det tror jeg skal gå helt greit! Du må bare regulere steketiden ned ihht. hvor store formene er. Når kaken bare såvidt skjelver i midten når du rister litt på den, er den ferdig.

Legg igjen en kommentar