Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Lakris- og sitrongress-sandwich

Lakris- og sitrongress-sandwich – Hele Norge Baker

Har du noen gang luktet ordentlig på ferskt sitrongress? Det dufter helt makeløst. Målet mitt i Hele Norge Baker var å få frem denne lukten som en smak i den ene kjeksen. Så dette var min desiderte favorittkjeks av de 3 jeg lagde i Hele Norge Baker. Dommerne likte dem også veldig godt, men de kjente ikke sitrongresset – og det var fordi jeg gjorde en feil i kampens hete. Anbefaler å prøve denne – små deilige smaksbomber, som prøvekaninen min ikke klarte å stoppe å spise. Han spiste faktisk opp alle sammen. Kombinasjonen lakris og sitrongress er magisk.

Jeg krymper meg litt over utseendet på disse stakkars kjeksene, sånn ble det dog når det skulle bakes på TV – en dag om ikke altfor lenge skal jeg bake dem igjen og da skal de bli fiiiiiine! Da skal jeg prege en lakrisrot i toppkjeksen. I mellomtiden kan vi se på de som litt rustikke og late som det er meningen. Rustikke lakriskjeks – her er oppskriften:

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Lakriskjeks Porsjoner: stk
Sitrongress-krem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Lakriskjeks
 1. Miks smør og melis luftig og hvitt – ca. 10 min på full styrke. Bland i egg.
 2. Sikt hvetemel og lakrispulver i en bolle, bland godt sammen, og bland i smør/sukkermassen.
 3. Kjevle tynt (3 mm) mellom to bakepapir. Stikk ut 30 kjeks med en utstikker i ønsket form.
 4. Sett i fryser i 15 min, før kjeksene overføres til bakepapir på stekebrett.
 5. Stek på 180 grader i 10 min.
Sitrongress-krem
 1. Bland ost og melis godt sammen. Tilsett sitrongress. Her må du bare prøve å ha i så høy andel sitrongress som mulig, uten at kremen blir for rennende. Jo sterkere sitrongress, jo bedre. Jeg bruker juicemaskin til å presse juicen ut av gresset.
 2. Ha i sprøytepose med medium slett tupp.
Montering
 1. Sprøyt krem på en kjeks, og press en annen oppå.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar