
Lakrisfudge med bringebær
Hjemmelaget lakrisfudge med bringebær er en skikkelig smakseksplosjon, og nirvana for oss lakriselskere. Og så er det så latterlig enkelt å lage. Du kan naturligvis gjerne lage denne uten bringebær også.
|
Porsjoner: små biter
- 400 g søt kondensert melk
- 150 g demerarasukker
- 1/2 ts flaket havsalt
- 80 g smør
- 4 ts lakrispulver naturell
- 2 ss frysetørret bringebær
Fremgangsmåte
- Kle en liten form med bakepapir, jeg bruker 25 x 15 cm. Dette er ikke veldig nøye, det bestemmer bare hvor høye/tykke biter du får.
- Ha melk, sukker og smør i en stor tykkbunnet kjele, og varm opp på medium varme under konstant omrøring med en tresleiv. La så blandingen småkoke under konstant omrøring i 10 minutter, eller til den holder 113 grader. Har du ikke digitalt termometer, kan du gjøre drypp-testen: Ta et glass iskaldt vann, og drypp en dråpe av blandingen i vannet. Synker den til bunn og blir til en kule, er den klar.
- Ta blandingen av plata, og rør inn havsaltet og lakrispulveret. Rør godt i blandingen før du har den over i formen og sprer jevnt utover, og strør godt med frysetørret bringebær på toppen.
- La stivne i romtemperatur i ca. 2 timer, før du skjærer den i passende munnfuller.
- Så er det bare å ete alt sammen - evt. pakke pent inn og gi bort i gave hvis det blir noe igjen...
Anadia daily cialis tadacip cipl Ovar viagra medicamento Vale de Cambra v is for viagra Ovar cialis o que ?