Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Marsipankake

Marsipankake med pasjonsfrukt og jordbær

Frisk pasjonsfrukt og bringebær mot den søte marsipanen er deilig, og bunnen i seg selv er nydelig! Den kan spises for seg selv – her er det ikke noe kjedelig sukkerbrød!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t3Tid:
Kakebunn Porsjoner: stk
Pasjonsfrukt-fromasj Porsjoner: stk
Fyll Porsjoner: stk
Trekk og pynt Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kakebunn
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. PIsk smør og sukker hvitt og luftig, og bland inn vaniljeekstrakt.
  3. Pisk inn eggene ett av gangen.
  4. Sikt sammen og bland inn det tørre og melken vekselvis til du har en jevn godt blandet røre.
  5. Ha i en 28-30 cm kakeform og stek 50 minutter på nest nederste rille. Avkjøl før du skjærer den i 3 lag.
Pasjonsfrukt-fromasj
  1. Legg gelatin i bløt.
  2. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
  3. Pisk fløte til myk krem.
  4. Varm opp litt av pasjonsfruktpureen, rør inn gelatinen til den smelter, og bland så godt inn resten av pasjonsfruktpureen.
  5. Bland kremen med eggedosisen, og vend så godt inn pasjonsfruktpureen. Avkjøl og la stivne før du fyller kaken, ellers tyter den ut når du bygger opp kaken.
Montering og pynt
  1. Legg del 1 av kakebunnen på serveringsfatet, og dynk med sukkerlake eller melk.
  2. Legg halvparten av pasjonsfrukt-fromasjen på, og et tett lag med jordbær oppå.
  3. Legg del 2 av kakebunnen oppå, og gjenta med resten av pasjonsfrukt-fromasjen og jordbær. Legg del 3 av kakebunnen på toppen.
  4. Pisk kremfløte og kle kaken jevnt med kremen. Kle kaken med et tynt kjevlet marsipanlokk. Pynt som du ønsker, på bildet har jeg brukt makroner, pikekyss, jordbær og krøller av hvit sjokolade. En rekke med pasjonsfruktbåter og halve jordbær ville også vært lekkert! Her er det jo bare å slå seg løs!

Comments

comments

Legg igjen en kommentar