
Matcha-rullekake med blåbærkrem
En superenkel, kjempegod og rask kake å lage. Matcha er kjempegodt, annerledes og …. grønt! Det er gøy. Les om Matcha og hvor du får tak i det her.
|
- 50 g mandelmel
- 60 g hvetemel
- 2 ts Matchapulver
- 1/2 ts bakepulver
- 3 stk egg
- 1 1/2 dl sukker
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader.
- Pisk en tykk lys eggedosis av egg og sukker.
- Sikt sammen det tørre og bland godt.
- Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
- Spre så jevnt du klarer utover en langpanne dekt med bakepapir.
- Stek i 6-7 minutter.
- Hvelv kaken over på et kjøkkenhåndkle sprinklet med sukker. Fjern bakepapiret, og legg den varme langpannen over og la ligge der til kaken er avkjølt. Dette er fordi du skal lettere kunne rulle den pen sammen senere.
Blåbærkrem
- Pisk kremfløte.
- Knus blåbær og ha i. Du trenger bare knuse dem hvis du vil ha lilla farge.
Montering
- Når kaken er kald, spre et jevnt lag blåbærkrem over kakebunnen, og rull forsiktig sammen. Skjær av endene med en skarp kniv.
- For dekoren på bildet, rull et matpapir rundt på skrå og sprinkle melis på den eksponerte flaten. Legg et nytt matpapir andre veien, og sprinke frysetørret bringebær eller noe annet med god smak og fin farge.