Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Matcha

Jeg har fått Matcha-dilla. Matchakake, matchamousse, matchamakroner …. listen kommer til å bli lang over Matcha-kreasjoner her i huset tror jeg. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget denne fantastiske ingrediensen, og jeg følte nesten at jeg hadde funnet en liten smaksrevolusjon når jeg brukte første gang i kake. NÅ er jeg inne på noe her, tenkte jeg. DETTE er kult.

Matcha er en tradisjonsrik Japansk grønn te, som har stor betydning i japansk kultur og samfunnsliv. Det er Matcha som brukes i den tradisjonelle japanske te-seremonien og ved høytidelige anledninger, og er en tradisjon som går langt tilbake.

Det er klorofyll og aminosyrer som gir teen sin unike, fyldige smak – en vegetal og søt smak. Første gangen du lukter på Matcha-te, tenker du kanskje at det lukter gress, eller høy ,og at det kanskje ikke vil smake noe særlig godt. Men bare vent – riktig bearbeidet gir det en nydelig og spennende smaksopplevelse. Matcha er som mange andre delikatesser, en smak som noen må venne seg litt til. Første gangen du smakte rødvin likte du det kanskje ikke. Men det gjør du kanskje nå?

Matcha selges ikke i norske matvarebutikker eller andre butikker i NOrge for den saks skyld, jeg har iallefall ikke funnet noe. Jeg kjøper min på Keymatcha, og har brukt Ogura Pinnacle som er veldig dyrt. Det er ikke nødvendig å kjøpe så dyrt, men når jeg skulle prøve dette tenkte jeg at jeg ville prøve det beste. Det finnes mange ulike nettbutikker, og du finner det også på eBay.

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar