Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Har man dilla så har man dilla. Dette er de samme smakene som jeg vant Episode 2 av Hele Norge Baker Sesong 3 med – da i form av en bløtkake. Jeg har klødd i fingrene etter å lage makronvarianten – her er den! Dette er en spennende smaksopplevelse, både fordi smakene er så nye og ukjente, men også fordi jeg har strødd frysetørret salt kirsebærblomst over. Det ga en opplevelse av noe anis-aktig. “Dette var sprøtt, det smaker jo lakris!” sa den første prøvekaninen.Men det var kun hvis det var salt kirsebærblomst på. Hvis ikke, smakte det “bare” matcha og sakura. Gøy med smak!

Les om Matcha og Sakura.

 

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Matchamakroner Porsjoner: makroner
Sakurakrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Matcha-makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis. Bland godt inn matchapulveret.
  2. Pisk eggehvitene på medium hastighet med en klype sukker. Ha i resten av sukkeret når det har blitt marengs.
  3. Kok opp sukkeret (150 g) og vannet til 117-121 grader, hell så inn i en tynn stråle i marengsen. Pisk på medium/høy hastighet til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter. Strø gjerne frysetørrede sakurablader over, vær forsiktig fordi det er svært salt.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sakurakrem
  1. Bland sammen alt og pisk opp med en håndmikser. Fyll i sprøytepose.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt på halvparten av makronskallene, og legg de andre oppå.

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar