Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Melløs sjokoladekake

En smelt-i-munnen, nydelig mel-løs sjokoladekake. Kan serveres som den er, som en konfektkake kun med et lett melisdryss over eller friske bær, og kanskje med en klatt usøtet pisket krem. Jeg bruker den også ofte som bunn i syrlige moussekaker – den blir bare 1,5 til 2 cm høy.

Den er ikke akkurat vakker når den kommer ut av ovnen, men når du snur den på hodet og renskjærer kantene – f.eks. med en kakering – blir den veldig fin! Jeg liker godt å servere som en liten kuvert, med friske bær til eller en klatt forsiktig pisket, usøtet kremfløte.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: biter
Fremgangsmåte
  1. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C.
  2. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt.
  3. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge).
  4. Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
  5. Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar