Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Vaniljesaus er lett å lage, men kan smake ganske forskjellig avhengig av råvarer og sammensetning av ingredienser. Den viktigste ingrediensen er naturligvis vanilje, og her er det kvalitetsforskjeller. Jeg bruker som regel Bourbon fra Madagaskar, men har hørt at Tahiti-vanilje også skal være fantastisk. Men uansett hva du gjør – bruk ekte vanilje.

Denne vaniljesausen er den beste jeg har fått til, og jeg har prøvd mange forskjellige sammensetninger av ingredienser- og mengder. For meg er dette en perfekt vaniljesaus!

TIPS! Lag italiensk marengs av eggehvitene du har til overs, og frys den. Så lager du en deilig dessertmousse av den en annen dag.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: dl
Fremgangsmåte
  1. Kok opp fløte, melk, frøene av vaniljestang samt selve stangen og halvparten av sukkeret.
  2. Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle.
  3. Fisk ut vaniljestangen, og hell det varme i eggeblandingen mens du visper jevnt. Ha så tilbake i kjelen og varm opp til 75-80 grader.
  4. Avkjøl.

 

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar