Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Min Kvæfjordkake

“Alle” liker Kvæfjordkake – bortsett fra meg. Jeg syns den er for søt og for mild. Men mannen min elsker den. Derfor måtte jeg prøve å få til en variant som også jeg liker, og her er den – basert på Sverre Sætre sin oppskrift. Jeg har brukt mindre sukker, tilsatt mandelmel i kakebunn-røren, samt tilsatt sitronskall og sitronsaft for å få litt mer syrlighet og smak i kaka. Jeg foretrekker også å ha masse friske bær i, men her har jeg prøvd å holde meg så nærme til orginalen som mulig, uten bær. Dette ble slett ikke verst! Tar sjansen på å kalle den Min Kvæfjordkake, selv om det jo ikke er helt tro mot originalen.

Prøvekanin 1: “Den er knallgod!”
Prøvekanin2: “Det er jo ikke en Kvæfjordkake. Den smaker bedre”.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Kakebunn Porsjoner: stk
Marengs Porsjoner: stk
Romkrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kakebunn
  1. Pisk smør og sukker til det er hvitt. Bland inn eggeplommer og melk. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør det hele glatt. Stryk ut røren på et bakepapir i to rundinger på 18 centimeter i diameter.
Marengs
  1. Pisk marengs, tilsett sukkeret gradvis til du har en tykk blank marengs. Tilsett gjerne en klype salt for å stabilisere marengsen. Ha i en sprøytepose med valgfri tupp med stor åpning - avhengig av hvilket utseende du vil ha på kaka.
Steking
  1. Sprøyt marengesen utover sirklene med ustekt kakebunnrøre. Stek på 150 grader over/undervarme i 30 min, skru ned til 140 grader og stek i 10 min til eller til marengsen er sprø. Avkjøl på stekebrettet. NB! Bunnene siger litt utover så beregn god plass.
Montering
  1. Legg en kakebunn opp ned på serveringsfat, med marengssiden ned. Spre kremen jevnt utover. Legg den andre bunnen oppå med marengssiden opp. Oppbevar kjølig frem til servering.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar