
Mojito-makroner
Fantastiske og friske makroner, perfekt til … alle mulige anledninger. Men litt ekstra kult til en festlig anledning kanskje? Rom, mynte, lime, sukker – klart det blir godt! Et veldig syrlig og friskt fyll som passer helt perfekt til de søte makronskallene.
|
Mojitokrem
Porsjoner: makroner
- 100 g hvit sjokolade
- 35 g usaltet smør
- 20 ml fløte
- 20 ml limesaft, frisk
- 15 ml brun rom
- 2 never finhakket mynte
Fremgangsmåte
Makroner
- Sikt sammen mandelmel og melis.
- Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
- Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
- Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
- Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
- Stek på 150 grader på nest nederste rille i 14 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Mojitokrem
- Varm opp og bland sjokolade, fløte og limesaft til sjokoladen er løst opp.
- Ta av varmen og tilsett øvrige ingredienser, rør sammen til en jevn krem. Avkjøl.
Montering
- Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.