Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
molasses

Jeg kom over denne tykke sirupen da jeg skulle lære meg å lage Feuilletine, en supercrunchy komponent som er super å ha i kaker og andre søte saker når du vil ha en skikkelig crunch. Du bruker den i kombinasjon med natron for å få veldig crunchy konsistens på ting, så jeg har brukt det i kjeks og i feuilletine.

Molasses er et bi-produkt av rørsukker-produksjon, og finnes som lys, mørk og Pure Blackstrap. Den siste versjonen har jeg prøvd og det er omtrent som å bake med asfaltmasse (eller sånn jeg vil forestille meg det ville være å bake med asfaltmasse). Det er den seigeste substansen jeg har vært borti noensinne, og det smaker veldig skarpt. Jeg har sett den i norske butikkhyller, blant annet på Meny, men jeg anbefaler å gå for en “vanlig” lys eller mørk Molasses som du iallefall får kjøpt på nett.

Jeg har brukt denne typen (link til eBay).

Comments

comments

Legg igjen en kommentar