Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Moussekake med pasjonsfrukt og sjokolade

Pasjonsfrukt, mørk og hvit sjokolade, det er godt det. En kake du kan imponere noen med. Servér som dessert, eller kake til kaffen. Det er ikke vanskelig, det tar bare litt tid. Du trenger ikke fancy dekor, bare server uten glasur som en ostekake og med friske bær på toppen. Superlekkert!
Skal du ha plissé chocolat som på den ene bildet her, bør du sette av en uke eller to til bare å øve og rive deg i håret (egen erfaring). Søk på chocolate fans eller plissé chocolat på YouTube og så prøver du å gjøre det samme. Lykke til og friskt mot ?

 Du kan også kle kaken med et tynt lag ren sjokolade dekorert med sukkermønster, det er ikke så vanskelig, og det skal jeg lage en post på en annen gang. Du kan jo google “Chocolate Transfer Sheets” så lenge, så finner du mange nettbutikker som selger det. Jeg har kjøpt mine på thecakedecoratingcompany.co.uk.
Disse dekorteknikkene er kanskje for de ekstra ivrige. Det viktigste er at den smaker FANTASTISK. Det er varianter av denne jeg har laget som bryllupskaker.

NB! Lag sjokoladekaka først!

Oppskrift på italiensk marengs finner du her.

Pasjonsfruktpure kan du lage selv ved å presse pasjonsfruktkjøtt gjennom en sil, eller du kan kjøpe det ferdig fra frysedisken på butikker med godt utvalg. Begge deler blir kjempebra. Og hvis du ikke vil ha pasjonsfrukt – velg en annen fruktpuré du liker!

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Hvit sjokolademousse Porsjoner: stykker
Pasjonsfruktmousse Porsjoner: stykker
Melløs sjokoladebunn Porsjoner: stykker
Fremgangsmåte
Hvit sjokolademousse
 1. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
 2. Pisk kremfløten stiv.
 3. Smelt den hvite sjokoladen med ½ dl fløte i mikrovnen på middels effekt.
 4. Løs opp de myke gelatinbladene i noen ss med varmt vann el. evt whisky/cognac.
 5. Pisk egg med melis til tykk eggedosis.
 6. Bland inn den oppløste og litt avkjølte gelatinen i eggedosisen, og deretter den smeltede sjokoladen, som heller ikke må være for varm. Til slutt blandes alt i den piskede kremfløten.
Pasjonsfruktmousse
 1. Lag italiensk marengs.
 2. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
 3. Varm forsiktig opp ca. 1/2 dl av pureen i en kjele (til rundt 40 grader). Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og la disse løse seg opp helt i den varme pureen. Tilsett resten av pureen og rør inn den italienske marengsen til du får en glatt røre.
 4. Pisk fløten til krem og vend denne inn i pasjonsfrukt/marengs-blandingen – ikke pisk mer enn du må for at det skal bli blandet ordentlig.
Melløs sjokoladebunn
 1. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C.
 2. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge).
 3. Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
 4. Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.
Montering
 1. Bruk en kakering eller kakeform uten bunn, og legg gjerne acetatstriper eller striper av overheadark, inni - rundt kanten av formen. Dette er for å få en pen og jevn kant på kaka. La det stå på kakefatet du skal servere på. Legg sjokoladebunnen nederst og trykk helt ut i kanten av formen. Hell deretter på den første moussen, la stivne – gjerne i fryser, og hell så i den andre. Velg selv hvilken rekkefølge du vil ha moussene i. Jeg synes også det er godt med et lag friske bær i midten, f.eks. bringebær.
Dekor
 1. Kaken er kjempefin helt uten glasur og med et lag bær på toppen, gjerne med et lett dryss av melis. Jeg dekorerer gjerne med ren sjokolade både rundt og på toppen. Bærene mellom moussene bør da ikke legges helt ut til kanten av kaka, da de synes gjennom den hvite sjokoladen og det blir ikke så pent. Bruker du mørk sjokolade, er det ikke noe problem. Jeg skal lage en post som beskriver hvordan man kler en kake med ren sjokolade og bruker mønsterark en annen gang.

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar