Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Naturlig matfarge - Rød

Naturen byr på de fineste fargene. Rødt får du av rødbeter, blant annet. Det smaker ikke så mye at det har noe å si for de fleste retter, og det er 100% naturlig. Det er jo litt ålreit? :-)

Du trenger 3-4 rødbeter. Skrell og skjær i skiver, og ha i en kjele. Dekk akkurat med vann. La koke på middels varme til du bare har litt væske igjen. Fjern rødbetene, sil væsken over i en annen kjele, og kok inn til du har en litt fortykket masse. Ha på et rent glass og avkjøl før bruk.

NB! Fargestoffet fra rødbeter reagerer med blant annet med basiske elementer. Hvis det kommer i kontakt med et basisk element som natron f.eks., blir det gulbrunt. Ergo – ikke bruk det sammen med natron. Prøv deg frem, det skal jeg! Og så skal jeg poste resultatene her.

Comments

comments

2 Kommenter

  1. Berit Alnes on 11. mai 2016 Svar

    Jeg koker rødbetene med bringerbær edikk i vannet – og da forsvinner jordsmaken

    • Berit Nordgarden on 11. mai 2016 Svar

      Takk for tipset, så bra! Koker du inn betesaften til en tykk “paste”?

Legg igjen en kommentar