Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Neiman Marcus cookies

Cookies’ene fra Neiman Marcus er legendariske (visstnok). Jeg har aldri vært på Neiman Marcus og ei heller smakt cookien. Men det trenger jeg ikke, for her er oppskriften og de er superdeilige. Sprø utenpå og deilig seige inni. Det finnes litt ulike varianter av denne oppskriften på nett – jeg har laget disse så lenge at jeg nesten føler at den er min egen, jeg kan oppskriften utenat og jeg husker ikke lenger om jeg har gjort endringer på originalen. Samme det – lag denne! Jeg garanterer suksess. Kjappe å lage, perfekt til å bare trøkke i seg (det er umulig å stoppe), eller ta med som en liten gave til noen!

PS: Jeg har en variant uten sjokolade og kaffe i deigen også, sjekk ut Seige choc chip cookies.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: store cookies
Fremgangsmåte
  1. Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.
  2. Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
  3. Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
  4. Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
  5. Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies, og sett dem på bakepapir på stekeplate med godt med rom mellom dem - de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
  6. Cookies'ene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
  7. Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter de.
  8. Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.

 

Comments

comments

3 Kommenter

  1. Anonym on 2. juli 2016 Svar

    Disse ble jeg skuffet over. De fløt ikke utover. Ble bare store brune klumper?

  2. Berit on 2. juli 2016 Svar

    Det var leit å høre. Var eggene veldig små? Prøv med 3 egg istedet og klem ballene litt flate før du setter dem i ovnen. De skal være litt tykke – men ikke baller. De skal bli som på bildet. Takk for feedback – jeg skal oppdatere oposkriften til Store egg evt 3 små.

  3. Anonym on 6. mars 2017 Svar

    PS: det er viktig å bruke havremel i tillegg til hvetemel her, følg oppskriften eksakt, for å få riktig resultat.hv

Legg igjen en kommentar