
Hveteboller Tangzhong
Hvetedeig som får godgjøre seg i kjøleskap over natten med lite gjær, blir klart best både på smak og konsistens ...

Sjokoladeterte med salt karamell og bringebær
En nydelig terte til sjokolade og karamell-elskere ...

Oste-iskake med bringebær
Sommerens største slager! Alle elsker den og det skal godt gjøres å spise bare ett stykke ... Du kan bruke ...

Sitronmousse
En kjempefrisk mousse som kan serveres som både dessert og brukes som kakefyll. Kjempegod i sjokoladekake! Hvis du bruker denne ...

Eplekake med salt karamell
Her kommer en saftig eplekake med salt karamell og kanel. Jeg testet den ut på kollegene mine på kontoret, og ...

Pasjonsfruktmakroner
Nydelige, friske og søte makroner ...

Klippekrans med makron- og rosinfyll
Kjempegod, saftig kringle med makronfyll og rosiner, overstrødd med skivede mandler og perlesukker. Og melisglasur for dem som liker det ...

Kaldhevede rosinboller
Hvetedeig som får godgjøre seg i kjøleskap over natten med lite gjær, blir klart best både på smak og konsistens ...

Sitronblondie (lemonie)
Jeg har fått dilla på denne kaken som svigermor laget på hytta i sommer - kjempegod, veldig myk og saftig ...

Marsipankake med pasjonsfrukt og jordbær
Frisk pasjonsfrukt og bringebær mot den søte marsipanen er deilig, og bunnen i seg selv er nydelig! Den kan spises ...

Sitronmakroner
Disse makronene er himmelske, perfekt blanding av søtt og syrlig, og sitronkremen er litt fastere enn en klassisk sitroncurd så ...

Pikekyss
Pikekyss er kjempefin kake- og dessertpynt, og et pent glass med fargerike pikekyss er en søt og dekorativ gave. Det ...

Mousse-is
Av og til har jeg rester av mousse etter å ha laget kake eller dessert. Moussen lager jeg som oftest ...

Grove kanelsnurrer
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne på å bake noe søtt og grovt. Men i dag hadde jeg ...

Sjokoladekake med salt karamell
Dette er en knallgod kake med utgangspunkt i en oppskrift av Lise Finckenhagen, der jeg har gjort noen småjusteringer på ...

Panna Cotta-kake med appelsin og mango
Dette er en kjempefrisk og deilig kake som minner litt om ostekake pga. konsistens og kjeksbunn, men den er det ...

Karamellmousse med salte karamellpopcorn
"Ikke forstyrr meg nå", sa den ene gjesten når han hadde tatt sin første skje av denne desserten. Nok sagt! ...

Sjokoladetosca med sesamfrø
Lekker og sprø pynt til is, desserter og kaker. Du kan gjerne bruke hakkede mandler, pistasjnøtter, kokos, eller noe annet ...

Bakt ostekake med rømmelokk
Så langt den beste ostekaken jeg har laget, den er helt nydelig. Og så enkel å lage! Servér gjerne med ...

Bringebærcoulis
Den ultimate saus til ostekake og mørke sjokoladedesserter og -kaker ...

Cookies med tranebær
Denne oppskriften ble til dag jeg skulle lage mine "vanlige" cookies - og oppdaget til min store skrekk at jeg ...

Mandel-tuilles
Disse herlige sprø tuilles'ene er prikken over i'en på desserten. De smaker nydelig og gir en deilig crunch. Best av ...

Himmelske kanelsnurrer
Tittelen sier alt. Hemmeligheten er å smøre på et skikkelig, skikkelig tykt lag med smør,sukker og kanel. Jeg mener VIRKELIG ...

Ostekake med engsyre
Engsyre er min store favoritt blant Norges ville spiselige vekster. Jeg lager konsentrat av den som jeg bruker til ulike ...

Kirsebær-blondiekake
En herlig lettlagd og knallgod kake - den søte hvite sjokoladen mot de syrlige kirsebærene er en super kombinasjon. Du ...

Fine scones
Neeeei ..... har du glemt å kjøpe/bake brød og du er helt tom for knekkebrød? Shiiiiit. Eller nei vent, kjempebra! ...

Dobos Torte
Dobos Torte er berømt i Europa. Den ble oppfunnet av den ungarske konditoren Jozsef C. Dobos i 1884. En ekstravangant ...

Rabarbraterte med vaniljekrem
En nybakt rabarbraterte, servert varm med en god vaniljeis, smaker herlig. Det syrlige mot det søte er en uslåelig kombinasjon! ...

Fudgies
Jeg elsker myke cookies, og jeg elsker fudge. Så da måtte jeg jo bare lage "fudgies" - myke cookies med ...

Neiman Marcus cookies
Cookies'ene fra Neiman Marcus er legendariske (visstnok). Jeg har aldri vært på Neiman Marcus og ei heller smakt cookien. Men ...

Solbærostekake på blondiebunn
Jeg hadde en boks med mascarpone i kjøleskapet som måtte brukes opp - og ingen fløte og ingen kjeks. Dette ...

Mokkablondies
Blondies er på en måte brownies uten sjokolade. Samme deilige konsistens, men smaken kommer av brunt sukker og de eventuelle ...

Syrinsaft
Jada, du kan spise og drikke syrin også! Du kan nemlig lage saft/konsentrat av det, som i sin tur kan ...

Lakrisfudge med bringebær
Hjemmelaget lakrisfudge med bringebær er en skikkelig smakseksplosjon, og nirvana for oss lakriselskere. Og så er det så latterlig enkelt ...

Karamellfudge med havsalt
Jeg er vill etter fudge! Det er ingenting - og jeg mener, INGENTING - som er bedre enn hjemmelaget fudge ...

Festkake med champagne og bringebær
En nydelig og eksklusiv festkake - den inneholder nemlig champagne. Det smaker deilig - noen tror kanskje det smaker alkohol, ...

Roseblader av hvit sjokolade
Vakre, supernaturtro blader av hvit sjokolade. Slik gjør du: Plukk fine, usprøytede roseblader. Temperér hvit sjokolade. Pensle rosebladene. La sjokoladen ...

Prince Wladimir-makroner
Skal det være litt te med teen? Prince Wladimir er navnet på en russisk te med aroma av bergamot, sitron, ...

Hvite vaniljemakroner
"Magiske", sa prøvekaninen og dermed seilte disse opp som en av hans favoritter. Lag magiske makroner du også! Disse makronene ...

Fraisier
Dette er en herlig jordbærkake, en fransk klassiker som jeg tror vi kan gi Pascal æren for å ha innført ...

Naturlig matfarge – Rød
Naturen byr på de fineste fargene. Rødt får du av rødbeter, blant annet. Det smaker ikke så mye at det ...

Bålstekt brie
Jeg er en sånn som heller vi ha med meg et ostehjul enn drikkevann til en øde øy. Jeg er ...

Formkake med bjørnebær
En kjapp, saftig og deilig formkake du slenger sammen på en halvtime. Server i skiver med en klatt pisket krem ...

Bjørkesirup
Dette er et nydelig - og svært eksklusivt - produkt. Hvorfor? Fordi av 1 liter bjørkesaft, sitter du igjen med ...

Min Kvæfjordkake
"Alle" liker Kvæfjordkake - bortsett fra meg. Jeg syns den er for søt og for mild. Men mannen min elsker ...

Soliskake
Denne kaken er ikke en is-kake, men den er inspirert av en av mine favoritt-ispinner - nemlig Solis! Det er ...

Melløs sjokoladekake
En smelt-i-munnen, nydelig mel-løs sjokoladekake. Kan serveres som den er, som en konfektkake kun med et lett melisdryss over eller ...

Korianderganache
Sjokoladeganache med et lite hint av koriander. Det er morsomt å observere folk som smaker en kjent smak i en ...

Fylte wienerbrød med epleroser – Hele Norge Baker
Herlige, saftige, knasende sprø wienerbrød fylt med syrlig karamellisert eplefyll og mandelkrem. Noe av det beste jeg vet! FOTO: Rune ...

Pærer i fengsel – Hele Norge Baker
Nydelige og lekre wienerbrød fylt med pærer kokt i hvitvin, sitron og vanilje - og med en liten mandelkrem-overraskelse i ...