
Oste-iskake med bringebær
Sommerens største slager! Alle elsker den og det skal godt gjøres å spise bare ett stykke …
Du kan bruke hvilke bær du, vil men her i gården vant bringebæra over blåbæra iallefall. Begge deler er knallgodt.
|
Bunn og topping
Porsjoner: stykker
- 200 g Digestive-kjeks
- 2 ss brun farin
- 4 ss smeltet smør
Fyll
Porsjoner: stykker
- 300 g kremost naturell
- 400 g bringebærpuré
- 4 dl kremfløte
- 1 boks søt kondensert melk
- friske bringebær og melisdryss
Fremgangsmåte
- Knus kjeksene til smuler og bland med sukker og smør. Trykk ut halvparten i bunn av en 18-22 cm kakeform kledd med bakepapir i bunn og langs kanten (da er den enklere å fjerne fra formen etterpå).
- Rør osten sammen med kondensert melk til en jevn røre. Visp fløten til en myk krem og bland sammen med osterøren uten å slå ut mer luft enn du må. Rør forsiktig inn bringebærpure slik at du får et marmorert mønster i røra. Hell over i kakeformen. Dryss over resten av kjeksblandingen på toppen, og frys.
- Pynt med friske bringebær og et melisdryss. Ta kaken ut av fryseren og formen 1 time før servering, den er for hard å spise med en gang, men blir deilig myk etterhvert.