Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Ostekake med engsyre

Engsyre er min store favoritt blant Norges ville spiselige vekster. Jeg lager konsentrat av den som jeg bruker til ulike ting, og det smaker som en blanding av sitrus og hylleblomst. Og da kan du muligens forestille deg hvor utrolig godt denne ostekaken smaker! En fantastisk lekker og deilig ostekake med smak og pynt fra norsk natur. Denne kaken gjør seg fantastisk på et sommerlig festbord, og smaken matcher utseendet – en unik smak av norsk sommer.

NB! Legg på engsyren så tett opptil servering som mulig.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t1Tid:
Pynt Porsjoner:
Fremgangsmåte
  1. Knus kjeksene - enten i kjøkkenmaskin, eller ved å ha dem i en pose og kjevle over. Smelt smør, og bland godt inn i kjeksblandingen.
  2. Sett en kakering eller springform uten bunn rett på serveringsfatet. Legg gjerne acetatstriper på innsiden av formen hvis du har - det blir lettere pen kant slik. Ha kjeksblandingen oppi og press ut et jevnt lag helt ut i kanten. Trykk ned halve pistasjnøtter med innsiden ut mot formen, langs kanten. Sett i kjøleskapet.
  3. Pisk opp kremosten så den mykner litt.
  4. Bløtlegg gelatinplatene i vann.
  5. Pisk krem og sukker lett stivt. Pisk så inn kremosten.
  6. Varm opp litt av engsyrekonsentratet i en liten kasserolle. Rør ut gelatinen i dette til det er oppløst. Bland sammen med resten av engsyrekonsentratet, og bland dette sammen med krem/osteblandingen.
  7. Hell ostekremen over i kakeformen og lag en jevn overflate. La stivne i kjøleskap, 2 - 3 timer.
  8. FJern formen, og pynt med hakkede pistasjnøtter og kandisert engsyre.

 

Comments

comments

1 Kommenter

  1. tadacip on 19. april 2017 Svar

    Anadia daily cialis tadacip cipl Ovar viagra medicamento Vale de Cambra v is for viagra Ovar cialis o que ?

Legg igjen en kommentar