Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Pærer i fengsel

Pærer i fengsel – Hele Norge Baker

Nydelige og lekre wienerbrød fylt med pærer kokt i hvitvin, sitron og vanilje – og med en liten mandelkrem-overraskelse i midten.

For å få til det jevne gitteret, har jeg brukt en gitterrulle som jeg kjøpte på eBay. Du kan sikkert gjøre det manuelt også, men da skal du jobbe raskt og det blir neppe like pent. Anbefaler å kjøpe en rulle, den er billig og gjør livet enklere. Se bilde under.

Mine triks for å få til fine wienerbrød er:

 1. Samtlige ingredienser skal være kjøleskapskalde, også de tørre ingrediensene. Varm wienerdeig blir katastrofe, og umulig å jobbe med.
 2. Deigen skal alltid oppbevares i kjøl eller frys når du ikke jobber med den. Bak den gjerne ut i 2 omganger, og oppbevar den ene delen i kjøl mens den venter.
 3. Vær nøye når du bretter og kjevler. Ikkeno’ slurv!
 4. Ikke bruk for hardt press med kjevlen, da risikerer du å kjevle smøret inn i deigen og løpet er kjørt. Smøret skal ligge i tynne adskilte lag fra deigen.
 5. Utbaking: bruk rikelig med mel hele veien, men børst vekk overflødig mel hele veien også. Sånn er det lettest å jobbe, og du vil ikke at deigen skal feste seg i underlaget.
Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t3-4Tid:
Wienerdeig Porsjoner: stk
Fyll - Pærer Porsjoner: stk
Fyll - Mandelkrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Wienerdeig
 1. Løs opp gjæren i melken. Bland i egg.
 2. Sikt og bland sammen sukker, mel og salt. Ha i det våte, og rør sammen til en deig, rør så lite som mulig.
 3. Ta over på benken og kjevle ut til 1 cm tykk rektangel. Bank kaldt smør ca 1 cm tykt og dekk 1/2 deigen med det. Brett den sammen, tett langs kantene så smøret er isolert. Kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle til 1 cm og legg så i plastfolie og la hvile 20 min i fryseren. Gjenta denne prosessen 2 ganger. La deigen hvile 20 min i fryser etter siste bretting. Mens deigen hviler, lag fyll.
Fyll - Pærer
 1. Skrell og del pærene i to. Grav ut et hull der kjernehuset er (du skal fylle det med mandelkrem senere).
 2. Kok opp hvitvin, frøene fra vaniljestangen samt selve stangen og sitronskall. La pærene putre i dette i 30 min.
 3. Ta ut pærene og la renne godt av på kjøkkenpapir. Dekk til.
Fyll - Mandelkrem
 1. Visp smøret kremete. Miks inn mandelmelet, så melis, og til slutt egget. Visp til luftig. Bland så inn maizenna og rom.
Utbaking
 1. Skrap ut hulrom i pærene med kulejern. Sprøyt mandelkrem inn i hulrommet.
 2. Kjevle ut deigen ca 5 mm cm tykk og legg pærene på deigen med runde siden opp. Skjær ut rundt dem slik at hver pære ligger på et pæreformet deig-underlag, litt større enn pærene. Legg på bakepapir på bakebrett. La hvile i kjøleskap litt, mens du kjevler ut resten av deigen, og rull over med gitter-rulle. Bruk rikelig med mel - dette er kjempeviktig så ikke det fine skjøre gitteret henger seg fast i underlaget. Børst av overflødig mel med en pensel. Dra deigen fra hverandre så gitteret kommer til synet (hullene) - her må man av og til hjelpe til litt med en kniv.
 3. Pensle kanten av deigen med egg. Skjær ut pæreformer av gitter-deigen, og legg oppå pærene. Trykk sammen kanten av gitterdeigen mot den penslede kanten. Fest gjerne en liten stilk av deig, og et par mandelskiver øverst ved stilken som ”blader”.
 4. Stek wienerbrødene på 220 grader varmluft i 25 min. Se an fargen, de skal være godt stekt og gitteret skal reise seg opp i luften fra pærene. Avkjøl på rist.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

2 Kommenter

 1. Anita on 20. april 2016 Svar

  Hei. Hvor får man tak i den rullen du lagde gitter til wienerbrød med? Jeg vet du sa Ebay, men hva søker man etter der?

Legg igjen en kommentar