
Panna Cotta-kake med appelsin og mango
Dette er en kjempefrisk og deilig kake som minner litt om ostekake pga. konsistens og kjeksbunn, men den er det ikke. Kombinasjonen sjokolade, appelsin og mango er supergod.
Du kan bruke hvilke kjeks du vil, havrekjeks, sjokoladekjeks, digestive, alt blir godt. Her har jeg brukt fullkornscookies med sjokoladebiter i, det ble supergodt.
TIPS! Ta kaken ut av kjøleskapet et par timer før den skal spises, slik at kjeksbunnen får mykne. Ellers må du nok ha en skarp kniv for å få et stykke …
|
Bunn
Porsjoner: stk
- 300 g knuste kjeks
- 50 g hakkede nøtter el mandler
- 1/2 dl muscovadosukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 125 g smeltet smør
- 100 g mørk sjokolade
Panna Cotta topping
Porsjoner: stk
- 3 dl kremfløte
- 1 dl melk
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1/2 dl friskpresset sitronsaft
- 1 dl sukker
- 5 blad gelatin
Fyll og pynt
Porsjoner: stk
- 1 stk stor mango
- 120 g skivede mandler (kan sløyfes)
- 2 stk appelsiner
Fremgangsmåte
Bunn
- Bland knuste kjeks, mandler el. nøtter og sukkeret i en bolle. Tilsett smør og bland godt sammen. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i kjøl.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Pensle den over kjeksbunnen. Sett i kjøl.
Panna Cotta
- Legg gelatinbladene i bløt.
- Bland fløte, melk, appelsinsaft, sitronsaft og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett de bløtlagte gelatinbladene og rør til de er oppløst.
Fyll og pynt
- Del mangoen og del opp i små biter, og fordél over kakebunnen. Strø 2/3 av mandelskivene over. Hell så den avkjølte panna cotta-blandingen over. Sett i kjøl til den stivner, det tar et par timer.
- Pynt med skivede appelsinskiver og strø eventuelt litt mandelflak i midten, så ser det litt ut som en blomst.