Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Påskemakroner

Appelsin + Sjokolade = Påske. Enjoy!

Oppskrift på appelsincurd finner du her.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
  1. Sikt sammen mandelmel, melis og kakaopulver.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
  7. Fyll dem med appelsincurd.
  8. La hvile i kjøleskapet over natten. De blir best da. Holder i 4-5 dager i kjøleskap.

 

Comments

comments

Legg igjen en kommentar